"kawałek laski cynamonu" - no rzesz - nie ma. daję rozdrobniony ; coś nie tak.
Koniec końców zrobiłam tą nieszczęsną zupę i chociaż nie chciało się po niej wymiotować to nie było to.
Wracam do domu. Ten zapach.
Zupę zrobiła moja mama.
Garnek pełen rabarbarowej smakowitości
Kremowa zupa rabarbarowa
Składniki
- 4-5 łodyg rabarbaru
- 2 goździki
- cynamon
- 2 łyżki śmietany/jogurtu naturalnego*
- cukier
- makaron kokardki
* Niestety moja mama trochę mniej dba o linię więc ona dodała śmietanę ale jestem pewna że jogurt naturalny świetnie by się sprawdził
Rabarbar obrać i pokroić w kawałki.
Wrzucić do gotującej się wody , posłodzić do smaku (ok.2 łyżek) i dodać goździki.
Gotować. Gdy już rabarbar będzie miękki dodajemy łyżeczkę cynamonu.
Zmiksować i dodać 2 łyżki śmietany/jogurtu.
Podawać z makaronem kokardki.
Przepis dodaję do akcji
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz